Радионица певања „из вика“ са Светланом Спајић у Етнографском музеју у Београду

Радионица традиционалног певања "из вика" са Светланом Спајић

Центар за нематеријално културно наслеђе Србије при Етнографском музеју у Београду организује радионицу традиционалног певања „из вика“, коју ће одржати Светлана Спајић, народни певач српске традиционалне музике. Радионица ће бити одржана у суботу 27. новембра 2021. године од 11 до 16 часова у Етнографском музеју у Београду и део је активности Центра које су усмерене на презентацију и промоцију елемената „живог наслеђа“ који су уписани у Национални регистар нематеријалног културног наслеђа Србије.

Програм радионице се састоји из два дела. Полазници ће се на почетку упознати са певањем „из вика“ као елементом нематеријалног културног наслеђа Србије, послушати уводно предавање о овом облику српског традиционалног певања, анализу песме која је одабрана за рад и основне напомене о певачкој техници. Други део радионице ће бити посвећен практичном раду са полазницима. 

Радионица традиционалног певања „из вика“ коју ће водити Светлана Спајић, намењена је свим заинтересованима који би да се окушају у самом певању.

Пријаву за радионицу можете послати на: centarnkns@etnografskimuzej.rs.